Zoeken
  • Global Green Connections

Content marketing vereist geduld en doorzettingsvermogen

Bijgewerkt: 10 feb 2020


De essentie van content marketing is het vertellen van verhalen. Verhalen over producten en diensten, maar zeker ook over mensen. Want in ieder mens schuilt een mooi verhaal. Bijvoorbeeld werknemers met een passie voor hun werk. Dat levert de beste content marketing op. Of een interview met een van je beste klanten.

 

Wat is content marketing?

Content marketing is een krachtige manier om meer potentiële klanten naar je website te halen. Bij deze vorm van marketing staat het bieden van relevante informatie (content) voor een specifieke doelgroep centraal.


De sleutel is kwaliteit. Het draait echt om het delen van kennis. Hiermee laat je zien dat je een expert bent in jouw branche. Het is daarbij belangrijk dat je inhoudelijk goede en waardevolle content levert over relevante onderwerpen die je klanten kunnen helpen. Nuttig en informatief.


Om content te verspreiden kun je verschillende marketing kanalen inzetten, zoals blogs, e-books, nieuwsbrieven of online magazines. Bijkomend voordeel van een tekst met de juiste zoekwoorden is een betere vindbaarheid op internet (SEO). Het regelmatig plaatsen van goede content helpt je dus om je website een boost te geven in zoekmachines zoals Google.  


Hoe schrijf je succesvolle content?

  • Doe serieuze research omtrent het onderwerp waarover je wilt schrijven. Het moet inhoudelijk wel hout snijden.

  • Wees origineel, authentiek en persoonlijk. Leg emotie en passie in je tekst. Vooral bij een blog is dit heel belangrijk.

  • Houd rekening met je doelgroep. Vraag je klanten eventueel naar onderwerpen waarover ze meer zouden willen weten.

  • Een tekst moet goed leesbaar zijn, zonder irritante taalfouten. Schrijf kort, bondig, helder en duidelijk.


Hoe promoot je je nieuwe tekst?

  • Leg een email lijst aan.

  • Wees zichtbaar op social media.

  • Reageer als expert op onderwerpen die aansluiten op jouw kennis en interesse.


Ten slotte nog een tip: houd rekening met een lange aanloopperiode. Content marketing vereist geduld en doorzettingsvermogen…


Vind je het moeilijk om teksten te schrijven of te bloggen? Wij helpen je graag! Bel of mail ons: 06 12376550 of info@globalgreenconnections.nl


Tags: Content marketing SEO Blogs nieuwsbrieven kennis delen content teksten schrijven social media expert Google

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven