Zoeken
  • Global Green Connections

Hoger in Google door SEO


SEO (zoekmachine optimalisatie, in het Nederlands) is een manier om aandacht te krijgen voor je website. Een hoge positie voor een populair zoekwoord in Google kan je duizenden bezoekers per maand opleveren.


Hoog in Google Zoekers zoeken op Internet omdat ze een probleem of een behoefte hebben. Ze willen zo snel mogelijk een helder en duidelijk antwoord. SEO is het afstemmen van je website en je teksten op deze zoekers. Als je hoog in Google wilt komen, moet je een pagina maken die het probleem oplost. Maar dat is niet zo eenvoudig…


Extra bezoekers Bij het maken van een goede webpagina komt veel kijken. Een voorbeeld: je schrijft een blog en je deelt dit op social media. Het wordt dan misschien een paar honderd keer gelezen. Combineer je dit met SEO, dan krijg je er elke maand tientallen extra bezoekers bij vanuit de zoekmachine. Als je dit vermenigvuldigt met een paar jaar en tientallen geoptimaliseerde blogjes, dan levert dat heel wat nieuwe bezoekers (en potentiele klanten) op!


Zoekwoorden De titel van je blog – maar ook de rest van de webtekst – is heel belangrijk bij SEO. Kijk voordat je een titel boven je tekst zet, eerst eens op de zoekwoordplanner van Google. Hier kun je goed zien hoe mensen zoeken. Je kunt ook zien hoeveel mensen zoeken zijn naar specifieke woorden of combinaties van woorden.


Zoekopdracht Met deze informatie in je achterhoofd verzin je een titel. Daarnaast kun je de tekst ook nog wat herschrijven, zodat het aansluit op de zoekopdracht. Het is belangrijk dat de zoeker - en de zoekmachine - aan de titel en de inleiding kunnen zien waar je blog of webtekst over gaat. Op deze manier sluiten vraag en aanbod goed op elkaar aan. Gevolg: de zoekmachine deelt jouw pagina in bij die zoekresultaten!


Hulp nodig? SEO is echter meer dan alleen het afstemmen van jouw aanbod op de vraag in woorden. Het gaat er om dat de hele zoekervaring zo optimaal mogelijk is. Heb je hier hulp bij nodig? Global Green Connections helpt je graag!

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven