top of page

Terug van weggeweest

Daar ben ik weer! Terug van weggeweest. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb een tijdje geen blogs gepubliceerd; geen inspiratie. Maar ‘plotseling’ is het weer terug. Gelukkig. Ik zag dat mijn laatste blog geschreven is in Washington. Sindsdien ben ik op een oppasadres in Portland geweest en als 'toerist' in Vancouver. Daarna bijna acht weken in Nederland. Eerst een weekje bij vrienden en familie, daarna oppasadressen in Voorschoten en Helmond, en vervolgens weer een weekje bij familie en vrienden. Nu ben ik alweer tien dagen terug in Vancouver.Als ik deze opsomming lees word ik er zelf een beetje moe van. Want het is ook best vermoeiend. Dat geef ik eerlijk toe. Ik merkte dat eigenlijk pas toen ik terug was in Nederland. Eerst gaf ik de schuld aan de jetlag. Daarna dacht ik dat het kwam doordat ik elke dag vroeg moest opstaan en laat naar bed om de honden uit te laten waar ik op paste. Waarschijnlijk heeft dat ook wel invloed, maar wat me telkens heel veel energie kost, is het inpakken, uitpakken en wennen op een nieuwe plek. Ik ben steeds weer uit balans. En als ik dan ergens gewend ben, dan trek ik mijn worteltjes hardhandig uit de grond en ga ik weer verder…

Ik klaag niet hoor! Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Het wordt nu echt ‘a way of living’. Voorlopig ben ik het nog niet zat. Ik moet er niet aan denken om me ergens te settelen. Ik kijk alweer uit naar mijn nieuwe avonturen! Want begin september vertrek ik opnieuw naar Portland. Ik ben teruggevraagd door mijn nieuwe Amerikaanse vrienden om op hun honden en katje te passen. Dat is dus een vertrouwd adres. Net als het Airbnb appartement dat ik nu een maand huur in Vancouver. Ook hier heb ik al eerder gewoond. Het voelt echt als thuiskomen…

San Francisco Na Portland ga ik richting San Francisco. Hét doel voor dit jaar. En dat ga ik echt bereiken! Dat weet ik zeker. Ik heb een binnenlandse vlucht geboekt van Portland naar Santa Rosa, California. Dat vind ik echt heel spannend. Ik blijf een week in Forestville, een plaatsje in de buurt van Santa Rosa. Ik pas daar op twee honden. Mét gebruik van hun auto. Jippie! Daarna hoop ik een house sit te krijgen in San Leandro, ook in California. Woensdag heb ik via Skype een gesprek om te kijken of het klikt tussen ons. Als dat door gaat ben ik helemaal in de wolken! Want dit is precies wat ik voor ogen had toen ik begin december aan dit avontuur begon. San Leandro ligt namelijk slechts 35 kilometer bij San Fransisco vandaan. Wat geweldig!! Misschien moet ik een paar dagen overbruggen met Airbnb. Maar dat is helemaal niet erg want dan kan ik weer even bijtanken zonder huisdieren.

Maar voordat dit allemaal gaat gebeuren wil ik genieten van het hier en nu. Vandaag ben ik naar een inspirerende bijeenkomst geweest in Surrey, Canada. We kregen onder meer tips over meditatie en hoe je beter in het ‘nu’ kunt leven, in plaats van te piekeren over het verleden of te veel bezig te zijn met de toekomst. Dit sluit goed aan op de cursussen die ik al heb gedaan en nog steeds doe. Ik heb ook daar weer een aantal interessante mensen ontmoet.

Vorige week sprak ik in English Bay een kunstenares die haar prachtige schilderijen exposeerde op een grasveld, tussen de toeristen en dagjesmensen. Wat een wijze vrouw! Wat een inspirerende levenshouding. Daar kan ik nog veel van leren… Telkens weer verbaas ik me over al die verschillende persoonlijkheden met hun bijzondere verhalen. Dat vind ik nog steeds het allerleukste van reizen: het bekijken van mooie plekken en de ontmoetingen met mooie mensen.


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Ingrid Rompa

Traveling House Sitter

                                     Home       About         Reviews      Blogs       Photos       Contact

bottom of page