Zoeken
  • Global Green Connections

Wat is SEA?


SEA is de afkorting voor Search Engine Advertisement. Een ander woord is ‘zoekmachinemarketing’. Bij zoekmachines zoals Google kun je tegen betaling advertenties plaatsen bij bepaalde trefwoorden. Wanneer een zoekactie een door jou geselecteerd trefwoord oplevert, verschijnt jouw advertentie als gesponsorde link.


Google In Nederland gaat het met zoekmachine-adverteren in de meeste gevallen om adverteren met Google Adwords, het advertentieprogramma van Google. Deze zoekmachine is met ruim 90% de meest gebruikte zoekmachine van Nederland.


Zichtbaarheid verhogen In Google verschijnen bij zoekresultaten aan de rechterkant van de pagina gesponsorde links. Soms zie je ze ook boven of onder de zoekresultaten. Deze links komen uit Adwords-campagnes. Het doel van een Google Adwords-campagne is het verhogen van de zichtbaarheid van je website in het Google-zoeknetwerk. Hiermee leid je interessante internetgebruikers (potentiële klanten) naar je website.


Voordelen Voordeel van Google Adwords is dat je niet betaalt voor het tonen van een advertentie; je betaalt alleen als een gebruiker er op klikt en op je website terecht komt. De advertenties komen bovendien niet alleen bij de zoekresultaten terecht, maar ook op andere websites die jouw doelgroep bezoekt.


De voordelen van SEA op een rijtje:


Goedkoper

SEA is goedkoper dan traditionele vormen van reclame, zoals folders en advertenties.


Gericht op een specifieke doelgroep

Je advertentie is alleen te zien als iemand echt op zoek is naar je product of dienst in een specifieke regio.


De resultaten zijn meetbaar

Je ontvangt regelmatig gedetailleerde rapporten met informatie hoeveel mensen op je advertentie hebben geklikt en wat ze doen op je landingspagina


Zoeken met Google

De meeste mensen in Nederland gebruiken Google om te zoeken op internet. Daarom is het een goede manier om potentiele klanten te bereiken.


Synoniemen Synoniemen voor SEA zijn: Search Advertising, Paid Search, Sponsored Search en combinaties en varianten van deze termen. Met SEA verhoog je de zichtbaarheid van je website onmiddellijk voor meerdere zoektermen. Hulp nodig? Wij helpen

je graag! 

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven