top of page

Atlas gaat voor 'Outstanding'

In opdracht van de Dutch Green Building Council (DGBC) schreven wij een artikel voor de jubileumuitgave van het BREEAM-NL magazine:

 

Het vernieuwde gebouw Atlas op de campus van de TU Eindhoven is officieel geopend. Dankzij intelligente oplossingen is het pand op basis van het ontwerpcertificaat een van de meest duurzame gerenoveerde onderwijsgebouwen ter wereld, met de hoogste BREEAM score ‘Outstanding’.

Dat de TU/e voor renovatie heeft gekozen in plaats van nieuwbouw, toont wel aan dat duurzaamheid hoog op de agenda staat binnen de organisatie. Dat geldt zowel voor de bedrijfsvoering als voor onderwijs en onderzoek binnen de TU/e. ‘Practice what you preach’ is dan ook het motto. “De TU/e heeft onder meer veel gedaan aan het aspect ‘kennisdeling’”, meldt duurzaamheidsspecialist Thijs Meulen van Dienst Huisvesting. “Er is bijvoorbeeld veel informatie beschikbaar gemaakt over de toegepaste technieken.” Thijs is trots op het behaalde BREAAM predicaat. “Als straks het BREAAM oplevercertificaat is afgegeven, staat het pand in de top drie van de meest duurzame gebouwen in Nederland”, knikt hij. “Ik vind het geweldig dat je met een ouder gebouw de hoogste score op duurzaamheid kunt halen. Download het hele artikel

bottom of page