top of page

Sidewalk Toronto:
een community

We schreven voor  Duurzaam Bedrijfsleven mee aan de serie 'stad van de toekomst'.
 

Sidewalk Labs en Waterfront Toronto ontwerpen samen een spiksplinternieuwe multifunctionele community, gesitueerd aan Toronto's East Waterfront in Canada. “Sidewalk Toronto wordt een plek waar we gebruik maken van opkomende digitale technologieën en de laatste ontwikkelingen op het gebied van stedelijk ontwerp. Wij willen de grote stedelijke uitdagingen oplossen op een manier die hopelijk andere steden wereldwijd zal inspireren”, stelt Dan Doctoroff, CEO van Sidewalk Labs.

De eerste woonwijk die wordt gecreëerd draagt de naam Quayside, gesitueerd op ‘Parliament Slip’. Rekening houdend met het feit dat succesvolle woonwijken niet van bovenaf worden ontworpen, heeft Sidewalk Labs een openbaar gesprek op gang gebracht over de mogelijkheden die het Eastern Waterfront kan bieden. Hierbij zijn onder meer burgers betrokken, maar ook bedrijven, starters, academische centra en lokale organisaties. “In dit project zal worden samengewerkt tussen de gemeenschap en een aantal van de beste experts op het gebied van stedelijke ontwikkeling”, meldt Kathleen Wynne, voormalig premier van Ontario. “Het levert ook duizenden nieuwe banen en kansen op voor de bevolking uit onze regio.”

Klimaatpositief

Toronto wordt vaak gezien als één van de duurzaamste steden ter wereld. Daarom is het niet genoeg om de nieuwe wijk op Quayside klimaatneutraal te maken. Ze willen zelfs proberen om klimaatpositief te worden. “En dat begint met duurzaam bouwen”, meldt Aaron Barter, innovatie- en duurzaamheidsmanager bij Waterfront Toronto. Door passief huisontwerp, stadsverwarming en -koeling en het opwekken van schone energie uit (organisch) afval, kunnen klimaatpositieve wijken worden gecreëerd. Barter: “We hebben hier de kans om ’s werelds grootste cluster passiefhuizen te bouwen.” Lees hier het hele artikel, en lees hier de update. 

bottom of page