Keyboard and Mouse

Zzp'ers en kleine bedrijven hebben vaak moeite met het schrijven van teksten.
Wij kunnen je helpen!

IK BEN OP ZOEK NAAR...

 

DIENSTEN

Drankbeker en een laptop
 Tekstschrijven & redigeren 

Wij schrijven teksten voor online en offline media. Enkele voorbeelden zijn websites, blogs, social media, kennisplatforms, nieuwsbrieven,
(relatie)magazines, bedrijfsbladen, brochures en flyers. Online vergroten wij jouw zichtbaarheid door middel van heldere content met goede zoekwoorden voor Google (SEO). Je kunt ons ook inhuren voor het schrijven en/of redigeren van interviews, advertorials, nieuws- en persberichten. 

Vergadering
Hulp bij schrijven/bloggen

Content marketing is een krachtige manier om meer potentiële klanten naar je website te halen. Bij deze vorm van marketing staat het bieden van relevante informatie centraal. Het draait echt om het delen van kennis. Hiermee laat je zien dat je een expert bent in jouw branche. 
Vind je het moeilijk om zelf teksten te schrijven of te bloggen? Of weet je niet welke marketingkanalen je kunt inzetten? Onze schrijfcoach helpt je graag. Vraag nu een gratis intakegesprek aan!  

Team High Five
Nederlands en Engels

Wij schrijven en/ of redigeren vlotte en goed leesbare Nederlandse teksten. Wil je ook een Engelse versie? Dat kan! Wij doen tevens vertalingen van Nederlands naar Engels. We leveren content over diverse onderwerpen, maar we zijn gespecialiseerd in de onderwerpen duurzaamheid, bouwen en wonen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Schrijfcoach voor ondernemers 

De essentie van content marketing is het vertellen van verhalen. Verhalen over producten en diensten, maar zeker ook over mensen. Want in ieder mens schuilt een mooi verhaal. Bijvoorbeeld werknemers met een passie voor hun werk. Dat levert de beste content marketing op. Of een interview met een van je beste klanten.

Om content te verspreiden kun je verschillende marketing kanalen inzetten, zoals blogs, e-books, nieuwsbrieven of online magazines. Bijkomend voordeel van een tekst met de juiste zoekwoorden is een betere vindbaarheid op internet (SEO). Het regelmatig plaatsen van goede content helpt je dus om je website een boost te geven in zoekmachines zoals Google.

 

Hoe schrijf je succesvolle content?

  • Doe serieuze research omtrent het onderwerp waarover je wilt schrijven. Het moet inhoudelijk wel hout snijden.

  • Wees origineel, authentiek en persoonlijk. Leg emotie en passie in je tekst. Vooral bij een blog is dit heel belangrijk.

  • Houd rekening met je doelgroep. Vraag je klanten eventueel naar onderwerpen waarover ze meer zouden willen weten.

  • Een tekst moet goed leesbaar zijn, zonder irritante taalfouten. Schrijf kort, bondig, helder en duidelijk.

Wil je graag je eigen teksten schrijven of bloggen en heb je daar wat hulp bij nodig? Onze schrijfcoach staat voor je klaar! Daarnaast organiseren we regelmatig workshops. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Is teksten schrijven niet jouw sterkste punt? Besteed je content marketing uit. Wij helpen je graag!  

 

WIJ WERK(T)EN ONDER MEER VOOR:

De Goede Doelen Loterijen (o.a. Nationale Postcode Loterij), Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM, UWV Werkbedrijf, Bouwend Nederland, Van Brero & Breugem NVM Makelaardij, Van Groenigen Makelaardij, VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf), Mulder-Hardenberg, AB Zuid Holland, AB Flexkracht, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Gemeente Wassenaar, Gemeente Voorschoten, Leerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft / Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG), installatie- en energieadvies, HVC KringloopEnergie, Martens Cleaning, Hoondert Group, LIAG Architecten en Bouwadviseurs, Technische Unie, Installatie & Sanitair, Installatiejournaal, Energiesprong/ Platform 31, Dutch Green Building Council, Duurzaam Gebouwd, Uneto-VNI, World of Walas, ISSO, Duurzaam Bedrijfsleven en diverse communicatiebureaus en uitgeverijen.

 

VOORBEELDEN

VOC.jpg

Zes jaar geleden introduceerde Rob Hoppenbrouwers QRM (Quantitative Risk Management) in zijn autoherstelbedrijf. Hij wilde efficiënter werken in verband met de teruglopende verzekeringstarieven als gevolg van de kredietcrisis.

Wij schrijven regelmatig nieuwsberichten voor de website van het Vakcentrum voor de carrosseriebranche (VOC.nl). 

jaarboekje-uwv-werkbedrijf-1-728_edited.

Het voorkomen van werkloosheid van ouderen is het belangrijkste middel om de arbeidsparticipatie te vergroten. Het UWV WERKbedrijf levert hieraan een belangrijke bijdrage. "Voor ouderen die werkloos worden is een gerichte aanpak noodzakelijk," aldus directeur André Timmermans. 


Wij werkten mee aan het jaarboek Talent 45-plus.

relatiemagazineabzuidholland-1-638_edite

AB Zuid-Holland is een van de grootste personeelsorganisaties voor de agrarische sector, bouw, techniek, logistiek, groenvoorziening en grond-, weg-, en waterbouw. Het bedrijf opereert van oudsher overwegend in een mannenwereld.

 

In deze speciale ‘vrouweneditie’ van het ledenblad Concreet staat de vrouw in de spotlights. 

OVER ONS

Writing Coach

Ik ben Ingrid Rompa, eigenaar van Global Writing Connections, tekstschrijver, journalist en schrijfcoach. 

  • Grey LinkedIn Icon

 Global Writing Connections werkt  intensief samen met redacteuren, journalisten, tekstschrijvers, vertalers, fotografen, vormgevers, webdesigners, marketing- en communicatiebureaus.

 

​• Het interviewen van interessante mensen en het schrijven van teksten vind ik persoonlijk het allerleukste om te doen. Ik doe dat graag in combinatie met mijn andere passie: de wereld rondreizen op zoek naar inspirerende verhalen.

• Ik heb 30 jaar ervaring als journalist en tekstschrijver.​ Door te vragen en te luisteren dring ik door tot de kern. 

• Aandachtspunten: doelgroepgericht, creatief, compact, helder en duidelijk.

• Mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak geef ik graag door aan andere ondernemers en (beginnende) tekstschrijvers en journalisten door middel van persoonlijke coaching. 

• Ik ben een ondernemende ondernemer (sinds 2001). Ik geniet enorm van het brainstormen met opdrachtgevers en/of collega’s over nieuwe projecten, kansen en uitdagingen.​

• In 2012 schreef en publiceerde ik het boek Frank Boeijen – Kwart eeuw theater.​

• Ik studeerde Geschiedenis in Leiden

 

 
 

REFERENTIES

John Koeman,
Marketing Consultant:

Ingrid is een prettige gesprekspartner die je echt op je gemak stelt, goede vragen stelt en oprecht belangstelling toont. Ik ben door haar geïnterviewd en vond het een erg positieve ervaring. Het artikel was ook goed geschreven. Toppie!

Marianne Vlak, Marketing & Communicatie AB Flexkracht:

De  teksten zijn helder, compact en prettig om te lezen. Vooral de manier waarop Ingrid lange interviews weet te vertalen naar een korte en bondige tekst, zonder hierbij inhoud te verliezen, vind ik een compliment waard. Ingrid komt  bovendien haar afspraken na, werkt precies en je kunt zaken prima aan haar overlaten. Een prettige persoonlijkheid en betrouwbaar. 

Wilco de Jonge, Stichting Monument M.A.C./Forum Hadriani Voorburg:

In een groot project als dit - het boek  Forum Hadriani Van Romeinse stad tot monument - is een tekstredactie van het grootste belang. Ingrid sprong op het laatste moment bij. Vanuit haar bedrijf heeft zij op een mooie manier laten zien hoe professionaliteit en enthousiasme kunnen samengaan.

 

CONTACT

Wil je meer informatie over onze diensten?
Stuur een berichtje! We helpen je graag. Vraag nu een GRATIS intakegesprek aan!
Je kunt ons ook mailen: info@globalwritingconnections.nl

.         

Bedankt! We nemen snel contact met je op.

Global Writing Connections staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Haaglanden onder nummer 27197355. Dit zijn onze Algemene Voorwaarden.