top of page

Avontuur

November 2016 - Als meisje van vijftien had ik grote plannen: ik wilde als au pair in Londen gaan wonen. Later zag ik mezelf als actievoerder aan boord van de Rainbow Warrior van Greenpeace, druk bezig met het redden van walvissen en zeehonden. Het leven loopt soms wat anders. Dus het bleef bij vakanties en stedentrips in Europa. Ruim drie jaar geleden veranderde mijn leven drastisch en stapte ik voor het eerst alleen het vliegtuig in. Eindbestemming: Vancouver Canada.
Door die ervaring borrelde het oude verlangen naar avontuur en verre oorden weer helemaal op. Ik heb in totaal vier maanden in Canada gewoond, en ik heb nog steeds heimwee naar dit bijzondere land. Ik dompelde mezelf onder in het ‘gewone leven’: de sportschool, de plaatselijke bibliotheek, de supermarkt. En ik ontmoette veel leuke en inspirerende mensen. Zoals Edie, de voorzitter van de Dutch Community, en Annie een 91-jarige Nederlandse vrouw die als jong meisje naar Canada emigreerde. Overal werd ik hartelijk ontvangen.

Vrij en gelukkig Ik maakte ook kennis met Richard, een 'First Nation' die sieraden, maskers en totempalen maakt. Ik was diep onder de indruk. Ik zag dieren op straat lopen die wij alleen maar in de dierentuin zien: wasbeertjes, stinkdieren, coyotes. Ik genoot van de uitbundige bloesem in het voorjaar en van de fel gele en rode bomen in het najaar. Tussendoor heb ik gehiked in de bergen van Whistler en heb ik walvissen gespot in Tofino, Vancouver Island. Trots als een pauw reed ik met mijn truckje over de Canadese Highways en over de Lions gate bridge in Vancouver. Wat voelde ik me vrij en gelukkig!

Opnieuw liep het leven wat anders dan gehoopt. Ik keerde terug naar Nederland, en het bleef daarna weer bij vakanties en stedentrips. Maar bloed kruipt toch waar het niet gaan kan… Het avontuur lonkt! Dit jaar besloot ik na lang wikken en wegen mijn huis te verkopen en mijn vleugels uit te slaan. Ik ga op zoek naar interessante mensen en mooie verhalen. Waar de wind mij naar toe brengt, weet ik nog niet. Ik kijk wel hoe het loopt. Ik ben nu - november 2016 - volop bezig met de voorbereidingen voor mijn volgende trip naar Canada en Amerika. Wordt vervolgd!

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Ingrid Rompa

Traveling House Sitter

                                     Home       About         Reviews      Blogs       Photos       Contact

bottom of page